Skip to main content

Uw mondhygiënist

Uw mondhygiënist: Sanne Meurs

Mijn naam is Sanne Meurs en de trotse eigenaresse en mondhygiëniste van Mondhygiëne Oisterwijk. In oktober 2010 ben ik afgestudeerd aan de opleiding Mondzorgkunde aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Sindsdien ben ik in diverse werkvelden als mondhygiënist aan de slag gegaan om werkervaring op te doen. Zo heb ik in verschillende algemene tandartspraktijken in regio Eindhoven gewerkt, bij een vrijgevestigde mondhygiënistenpraktijk en in het Elisabeth ziekenhuis te Tilburg. In het Elisabeth ziekenhuis heb ik veel geleerd van Marieke de Bres, met wie ik sinds 2019 ook werkzaam ben in Mondhygiëne Oisterwijk. In 2016 heeft Marieke hier de start gemaakt van een eigen vrijgevestigde mondhygiënepraktijk en sinds september 2022 heb ik de praktijk van haar overgenomen. U bent van harte welkom!

Voel je thuis bij mij

In mijn praktijk streef ik er naar dat iedereen zich thuis en op zijn gemak voelt. Tijdens mijn werk staat daarom de persoon achter de mond centraal. Angst voor een behandeling bij de mondhygiënist is daardoor absoluut niet nodig! Samen bekijken we waarmee ik u kan helpen en stellen we een persoonlijk behandelplan op dat aansluit bij uw wensen.

Mondzorg blijft in ontwikkeling

Mondzorg staat niet stil en innovaties in het vak volg ik dan ook op de voet. Ik hecht er veel waarde aan om mijn patiënten te behandelen met de nieuwste behandeltechnieken en methoden. Zo streef ik naar de hoogst haalbare kwaliteit van mijn behandelingen. Ik blijf mijn kennis en kunde bijhouden door het volgen van congressen en cursussen en het lezen van vakinhoudelijke literatuur. In mijn CV kunt u zien wat ik zoal heb gedaan aan bij- en nascholing in de afgelopen jaren.

Kwaliteit voorop!

Wet BIG

Het doel van de Wet BIG is te zorgen dat de kwaliteit van onze gezondheidszorg hoog is en blijft. Ook beschermt de Wet BIG patiënten tegen ondeskundig en onzorgvuldig handelen van zorgverleners. Dit doet de Wet BIG onder andere met het BIG-register. Ik sta als Mondhygiënist ingeschreven in het BIG-register. Een geregistreerd-mondhygiënist mag na registratie zelfstandig bepaalde voorbehouden handelingen uitvoeren zoals zelfstandig verdoven, röntgenfoto’s maken en eerste gaatjes vullen. Mijn BIG-nummer is 59931735279.

NVM

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Mondhygiënisten (NVM). De NVM-mondhygiënisten bevordert professionele, preventieve mondzorg voor alle Nederlandse inwoners. NVM-mondhygiënisten is de autoriteit op het gebied van de preventieve mondzorg en biedt de mondhygiënist een vanzelfsprekende plaats naast andere zorgverleners in de gezondheidszorg.