Skip to main content

Facturering

De rekening van mijn praktijk

Ik begrijp dat patiënten hun zorgverlener kiezen op basis van vertrouwen. Persoonlijk contact is hierin onmisbaar. Daarom verstuur ik mijn rekeningen direct vanuit mijn eigen praktijk. Hier gebruik ik de software van Payt voor. De software maakt het voor u mogelijk om uw rekeningen terug te vinden in een persoonlijke online omgeving (hier heeft u geen account voor nodig), eenvoudig uw rekeningen met iDEAL te betalen en te communiceren met de praktijk wanneer u vragen heeft over uw rekening of een betalingsregeling wilt treffen.

Vergoeding van uw zorgverzekeraar

Op de rekening die u van mij ontvangt staat duidelijk aangegeven welk bedrag vergoed wordt door de zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van uw leeftijd, type behandeling en de voorwaarden van uw verzekeraar. Heeft u een vraag over de vergoeding van uw zorgverzekeraar? Neem dan direct contact op met uw eigen verzekeraar.

De werkwijze in mijn praktijk

De standaard werkwijze in mijn praktijk is dat ik uw behandeling eerst zal indienen bij uw verzekeraar. Het deel dat niet door uw verzekeraar wordt vergoed breng ik vervolgens bij u in rekening. U heeft vervolgens 14 dagen om de rekening te voldoen. Dat kan u doen door gebruik te maken van de digitale betalingsmogelijkheden, zoals iDEAL. Mocht u het prettiger vinden om direct te pinnen na de behandeling, bijvoorbeeld omdat u niet aanvullend verzekerd bent voor de mondzorgkosten, dan is dit uiteraard ook mogelijk. Geef dit dan aan mij door.

Veilig digitaal

Al uw persoonlijke gegevens staan in een streng beveiligde omgeving. De software van Payt is gecertificeerd (NEN7510), waardoor u er op kunt vertrouwen dat Payt adequaat en veilig omgaat met uw gegevens.