Skip to main content

Angst voor de tandarts

Angst voor de tandheelkundige behandeling is een bekend en diepgeworteld fenomeen. Er zijn verschillende oorzaken van de onderliggende angst denkbaar. Maar meestal is de angst het gevolg van negatieve ervaringen in de jeugd. In veel gevallen heeft de schooltandarts niet het gewenste voorbeeld gegeven en hierdoor vele mensen angst aan gejaagd. Extreme angst kan het uitvoeren van een behandeling behoorlijk belemmeren.

Ziet u enorm op tegen een behandeling bij de tandarts of mondhygiënist? Bent u bang dat de behandeling pijn gaat doen, maar durft u toch ook weer geen verdoving omdat u bang bent voor naalden? De drempel om een afspraak te maken bij de tandarts of mondhygiënist kan dan enorm hoog liggen. Het is lastig om juist die stap te zetten en een zorgverlener in vertrouwen te nemen. En dat is jammer want de conditie van uw gebit kan snel verslechteren als het niet met regelmaat wordt gecontroleerd.

Weet dat u bij Mondhygiëne Oisterwijk in goede handen bent!

Weet dat u bij Mondhygiëne Oisterwijk in goede handen bent! Angst voor een behandeling bij mij in Mondhygiëne Oisterwijk is absoluut niet nodig. Ik heb me verdiept in de angsten voor een tandheelkundige behandeling. Door nascholing te volgen heb ik praktische vaardigheden geleerd zodat ik adequaat en flexibel om kan gaan met uw angst. Als u aangeeft dat u bang bent, dan zorg ik dat ik alle tijd voor u inplan. Niets is namelijk zo vervelend als het gevoel om onder druk te staan terwijl je bang bent. Samen met u maak ik een op maat gemaakt behandelplan. Hierbij verzorg ik niet alleen uw gebit, maar proberen we samen in kleine stapjes uw angst ook aan te pakken en uiteindelijk helemaal te verhelpen. U kunt echt van de angst af komen!

Bij een bezoek aan Mondhygiëne Oisterwijk behoudt u ten allen tijde de controle tijdens de behandelingen. Samen spreken we af welke stap de volgende stap wordt. Ook zal ik altijd duidelijk van tevoren aangeven wat ik ga doen, en houdt ik mijzelf hier ook aan. Angst voor de mogelijkheid dat een behandeling pijn gaat doen is niet nodig, want ik kan u pijnloos behandelen. Wenst u toch liever met een verdoving behandeld te worden, ook dat is dan mogelijk.

Wilt u liever eerst eens rustig kennismaken alvorens u overweegt een behandeling in de plannen? Ook dat is mogelijk. Neem contact met me op en vraag gerust naar de mogelijkheden.