Skip to main content

Behandelingen

Voorkomen is beter dan genezen

De behandeling van een mondhygiënist is een aanvulling op de reguliere controle door de tandarts. Het voorkomen van tandbederf en tandvleesproblemen staat hierbij centraal. Een afspraak bestaat uit zowel een stukje voorlichting en begeleiding over de juiste mondzorg als een behandeling waarbij de tanden gereinigd worden. Een behandelplan verschilt per persoon, iedereen heeft immers een ander soort gebit. Hoe lang jouw behandeling ook duurt, wat voor behandeling het is ook is, het is nooit pijnlijk. Het is verstandig om regelmatig een bezoek aan de mondhygiëniste te brengen voor preventieve zorg. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Een op maat gemaakt behandelplan

Tijdens de eerste afspraak breng ik uw huidige gewoontes omtrent mondverzorging in kaart. Ook stel ik een aantal vragen over uw algehele gezondheid. Vervolgens voer ik een mondonderzoek uit waarbij ik de conditie van uw tandvlees opmeet. Aan de hand van deze gegevens, in combinatie met de resultaten van het mondonderzoek, kan ik een persoonlijk behandelplan opstellen. De kosten breng ik overzichtelijk in beeld en ik voorzie van een toelichting daar waar nodig.

Als mondhygiënist probeer ik er vooral voor te zorgen dat u uw hele leven lang een gezonde, schone mond kan hebben én behouden. Dat kan op allerlei vlakken, zoals het voorkomen van gaatjes, het schoonmaken van de tanden, maar ook het behandelen van tandvleesproblemen. Wilt u meer weten over ontstoken tandvlees? Lees dan verder bij Gingivitis en Parodontitis.